Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Azokért élj...

2018.03.27

Azokért a pillanatokért élj, amelyeket nem tudsz szavakba önteni...
Minden ember boldog akar lenni, azonban különböző válaszokat kapunk a kérdésre: ki mitől, miért boldog?...
A hedonista boldogsághoz vezető út mindig erőfeszítést igényel tőlünk, amellyel egy a jövőben elérendő állapotot szeretnénk megvalósítani. Ha erőfeszítéseinket siker koronázza, ha elértük a kitűzött célunkat, csakis akkor érezzük magunkat boldognak.
Ebbe a boldogságérzésbe azonban már annak az átélésekor belevegyül a boldogságnak az elvesztésétől való félelem.
Ez eltereli figyelmünket arról a lehetőségről, ami abban a pillanatban megnyílt előttünk. Így a jelenről újra a jövőre vagy a múltra irányul figyelmünk.
Tudattalanul mindig serkent az elme ennek a csodának a megélésére és különböző dolgoktól várja el a boldogság érzését.
A pozitív pszichológia szerint az egyik boldogság állapot az,amikor kielégül egy szükséglet, a másik pedig a tevékenység alkalmával megélt örömforrás. Ilyenek az alkotás öröme, minden, amibe bevonódunk. Azonban ez utóbbi nem függ a tartalomtól, hanem annak minősége határozza meg, az átélés öröme.
A boldogság akkor igazi és tartós, ha az spontán, mindentől független, vagy mindennek ellenére van bennünk. Az optimista emberek értik és élik, mert megtalálják az értékelni valót életükben és másokra is pozitívan tudnak hatni.
Az ember sokszor csak krízis idején kezdi el észre venni, mi mindenért lehet hálás..., pedig ezek a dolgok naponta jelen vannak, csak megszokás és törekvés homálya fedi.
A jelenlétben minden pillanat felemelő tud lenni és öröme hatványozódik és szórja áldásait kifelé.
Ekkor képes az ember megváltoztatni sorsokat, képessé válik felülemelkedni saját berögzült mintáin és megengedi magának a szeretet érzését olyan módon, hogy nem függ az mások reakcióitól...azonban ezt megtanulni -figyelve magunkat miként teszünk és élünk- nem mindig könnyű, de a rezgés törvénye visszaigazolja a hatásosságát és okafogyottá válik a negatív jelenléte...
29541455_857117404473296_8464508145268394360_n.jpg
Azonban nem lehet elkülönülni a feladatoktól és az ártó szándékoktól, vállalt nehézségektől, stb..., így megtartani a boldogságot- mint egy teszt történik ilyen helyzetekben.
Minden szituációban tenni kell, ahogy azt mérlegelve ideális lehet és előre vihet utunkon, és aztán el is kell tudni engedni a hatásait, ha megoldottuk, vagy nem volt rá megoldás... (önmagad megváltoztathatod, ahogyan hozzáállásaidat is a dolgokhoz!)
A boldogság az, amikor meg tudunk újulni és van hozzá hitünk. Így a pillanatok fontosakká lesznek és értékelhetőkké.
Az angyali segítség és sugallat is erre törekszik, hogy megtartson hitedben és te magad is elő tudd hívni szükségben erejét...