Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiüresedés

Kiüresedés az, amikor nem harcolsz semmilyen vágyaddal, akaratoddal és elengeded a kényszert megváltozatni a dolgokat.
Ekkor megengeded az állapotot magadnak ,legyen az bármilyen, mert minden akkor szűnik meg és folyik át rajtad, ha nem állsz ellen. Ez magába foglalja, hogy nem azonosulunk.
Jobbá tenni a helyzeteket a pillanatnak való megadással lehet..., s mivel nem tartozik hozzád az aktuális megélés, így nem kell akarni változtatni se, hanem egyszerűen csak tovább engedni.
27858228_834270010091369_7511035092962300742_n.jpg

'LEGYEN MEG A TE AKARATOD!' -önmegadás, alázat.
Ez a szív és bölcsesség útja,amikor nem azonosulsz az érzettel.
Ekkor csak hagyod, hogy a 'kis én' megélje, ami adatik, de nem veszed magadra terhedként.
Így nem megváltoztatni igyekszel dolgokat, magadat, másokat, helyzeteket, mint valami hibát, hanem engeded, hogy áramoljon tovább, és ha hiszed: Isten kegyelme dolgozik rajtad. Ám képessé kell válni a kis én-t navigálni és teremteni pozitívan, bízva és hittel, hogy felül tudunk emelkedni a nehézségen, mely nem független szerepeinktől.
A megértés, az én-szerepek felülmúlása, a karma elkerülése gyakorlatokkal és felülírása tudással, megvonással, akarással értelmetlen és nem más, mint ego-játéka.
A hibázás és a tapasztalás tanítja elméd, hogy ne kövesd el újra, ne légy önsorsrontó és károkozója más életének sem.
Azonban ez nem jelenti, hogy passzívvá kell válni, folyton függeni valamilyen módszertől, hogy jó érzésünket, boldogságunkat fenn tartsuk.
Ám élethelyzetek adják azt, hogy mérlegeljünk, mikor merre mozduljunk vagy éppen leüljünk és engedjük meg, hogy dolgozzon rajtunk valami Felsőbb Tudat és utat mutasson.
Az egyetlen igazság az, hogy fejlődhetünk e fizikai síkon, de minden tan, mely abszolút igazságot tárna elénk nem teljes, hiszen önmagában egyik sem az a duális világban és mindegyik elkülönül egymástól..., mert mások a tapasztalásaik, amiket fizikai síkon megtanítanak a boldoguláshoz és megszabaduláshoz.
Ezért mindenben ott van a segítség, de nem kell függni egyiktől sem, ha szeretnénk helyt állni a 3D-s síkon. Elfogadni mások útját és sorsát nagy dolog, és az is, ha felismerjük, nekünk éppen mi az, amelyből épülhetünk...
Minden életben újabb kötéseinket kell megértenünk, így nem független előző életeinktől. Szabadulni mindenáron a körforgástól nem lehet...
Valójában azok szabadok, akik nem akarnak ellenállni, sem megfelelni túlságosan ideáknak, hanem mernek élni a józan ész és a lelkiismeret szerint.
27858806_324624914714638_5677843745045917546_n.jpg
Jézust lehet nevezni akár bhakti-yoga terjesztőnek,mert megfelel annak is, avagy buddhának is, mert: Vagyok,aki vagyok-nem azonosulok és üresség is vagyok, a lényege mégis csak az volt, hogy megmutatta, hogyan legyünk emberek minden körülmények között...és ember az, kinek szíve van, lelkiismerete, szabad gondolkodási képessége mérlegelni és mer élni, boldogulni, kezet nyújtani szükségben...
Jézus mindent odaadott a legegyszerűbb módon, mégsem értik...nem terjesztett gyakorlatokat, vagy dogmákat, vagy ezoterikus bölcsességeket, hanem emberi testben megmutatta az Abszolút lényeget és mindazt, hogy képesek lehetünk úgy élni. Jézus volt az egyetlen, aki nem kereső volt, hanem utat mutatott...