Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Keresés, megszabadulás, élhető világ szélsőségek nélkül

Vajon mi az ember, a Mag-tudat, a kelet-nyugat/ jin-jang/bal agyfélteke-jobb... találkozása?. Az elemek ciklikussága vagy azok uralása?. Életünk is-is és nem vagy-vagy...

lumea_poeziilor.jpgAnnak vágya, hogy megszabadulj, nonszensz, mert örökös  munka fenntartani azon rezgést, mely azt szorgalmazza.

Lemondani családról, pénzről az élhető-máshol... Nem tudsz lenni remete, meg világi egyszerre.

Megszabadulni negatív reakcióinktól, alacsony szintű tudatunktól, önmagunkra és másokra is káros tetteinktől, érzéseinktől szükséges.

Rezgés törvénye: ha eltolod a fókuszt, abban rezegsz, amivel dolgod van,amit megélned kell tapasztalni, meg amit szabadon választhatsz.  Ha éled a hétköznapi létet, akkor azon rezgésekben működsz. Ez munkát kíván aktívan-szintén.668765_gallery.world.jpg

A gazdasági elitnek nagyon jó, ha minél többen kivonulnak, nem tesznek semmit, s nincs felelősség tudatuk az embereknek.

Azt mondja spiriego: tudatszint. Majd, akinek az a dolga...Ütközik a jézusi tanításokkal, a szeretet kérdésével (mit hagysz hátra gyermekeidnek pl), s minden természeti nép, ill. ősök által vallottal.

Azon buzgó keresőknek csak a saját megvilágosodás vágyuk létezik, s azt hiszik, ha hátra hagynak mindent/mindenkit, jól tették. Önzővé is tud válni ezen akarás. Gondolj bele, hogy akik elhagyják családjukat szükségben (mert saját utat járnak), mennyire büntelenek?. Mennyire nem lesz következménye tettüknek?. (persze vannak karmikus törlesztések is, de az más téma, ki bírálja el, s te mikor döntesz magasabb szintről helyesen!)

 A felelősség nem ott ér véget, ahol te gondolod. Ezen  a világon semmi sincs önmagában, hiszen minden mindennel össze-függ.

Nincs megvilágosodás, csak pillanatnyi megvilágosodott élmények, AHA felismerések vannak, mikor kigyúl a fény, és valami bevillan, meglátni, megoldani dolgokat..https://filosz.hu/nincs-olyan-hogy-megvilagosodas/

Jézus azt mondta: ti az ördögtől valók vagytok!-, mert azonosultak az anyaggal, dogmáikkal. De nem azt mondta a többieknek, hogy ne is törődjetek velük, meg a negatív rezgésekkel, mert azok hatnak és kiestek a béke állapotából.36c318ed769df333e5c1cd6ec6699bdf.gif Jézus egymaga buddhi is volt, ahogyan bhakta is, mestere volt mindennek,hiszen tudása nem evilági volt!

Jézus a bocsánatkérést sem öncélúan használta, ahogyan azok megadását sem,  hanem mert a szeretet ezt képviseli, s így tanított. 

A hatalom, mely manipulál éppen olyan kártékony, mint az a rendszer, mely elaltat, hogy ne csinálj semmit. Ezért jár kéz a kézben a  vallásokkal, mert kivon a létforgatagból, passzívvá tesz, hisz a  megszabadulást, megváltást kínálja. Mindkettő egy célt szolgál, csak más köntösben.  Jézus utalt megszabadulásra, megváltásra,  reinkarnációra,... , de nem tette cselekvőképtelenné a népet, nem ringatta álomban őket, hogy az egyedüli akadályuk a test, melyet felöltöttek. Pontosan azt szorgalmazta tetteivel, hogy tenni itt tudsz a változásért fizikai síkon, ahogyan tegye mindenki isten adta dolgát-mondta Karaul őrző sámán is.

Elképzelem ahogy Jézus egy beszédet tartott (szatszangot, ha úgy tetszik), s a merengő tömegnek ecsetelte: ne tegyetek semmit, csak maradjatok csendben, mert a rezgés megteszi dolgát...hm... Hát mindenről beszélt, hogy miként kell helyt állni, nem csak ébredésről, meditálásról, imákról, hiszen azért jöttünk-e világra, hogy BEVÉGEZZÜK FELADATAINKAT! jezus-krisztus1-620x800.jpg

Szellemi síkok, energiák integrálása magas szinten-ezt végezték a mágusok is.

Köv. életed programjaiban ott lesz   következményként, amit élsz. Annak is van vonzata, ha most kivonulsz, s nem teszel, mikor kellene és tehetnél és annak is, amikor kolostorban tanulsz egy életen át, majd ezt a tudást kell tudd alkalmazni a létforgatagban is.

Konfuciusz azt mondta, hogy az ember a tapasztalásainak összessége...való igaz, hiszen nem lennénk ma azok, akik, ha élményeink nem befolyásoltak volna valamiképpen. Azonban az is tanítás, hogy nem szabad azonosulni túlságosan a megélt emlékkel, mert gátolják a fejlődési képességet. Egyéb irányzatok is hangsúlyozzák a jellemformálás szükségességét, és erről sokat lehet olvasni Márai Sándor írásaiban is. A kiegyenlítést pedig Weöres Sándor írta meg azzal: "Alattad a föld, feletted az ég, s benned a létra!"-ez szemlélteti legyegyszerűbben talán a fejlődést, s hogy mindenre szükségünk van.space-time-continuum.jpg

Fontos az ősbizalom   kérdés , amikor fel kell tudni adni Égnek a megoldásokat és kivárni, mert ideje van a hallgatásnak és ideje van a szavaknak, tetteknek is. Azonban a dogmák, mi szerint megvált a papság, vagy isten, az elveszi a fejlődésre való lehetőséget, mert tiltja a megismerést.

Gandhi, Teréz anya, vagy Jézus nem várt, csak tette dolgát. Jézus sosem utalt arra, hogy ismerj meg okkult dolgokat (tudta, hogy nem való mindenkinek), vagy hívd az angyali sereget, vagy hogy aki szenvedsz, az nem is létezik. Azt sem mondta, hogy kell isten és te közéd bárki, aki majd tolmácsol. Ezért tanított imákat is, melyeket mantrázva kódolják a rezgésüket.

Ő egyedül, minden tant ötvözve közvetített, s oda csapott, mikor arra volt szükség.

A tanítások számos rendszere adhat valamit, amit igaznak vélünk megélve.  Gondoljunk bele, hogy az energiák sűrűjében létezve mennyi minden kínálkozik. (s hogy miért hat valakinek pl. egyik gyógymód, s miért nem, azt majd folyt.)

42497132_1141868282629157_23227092942454784_o.jpgAz anyagból felébredett ember belemerülhet okkult tanokba, melyek aztán jól befolyásolják, meg szellemtudományokba, vallásokba, előző életekbe, családi minták boncolgatásába, auralátásba, ikerlángokba, önismeretbe, fejlesztésbe, numerológiába, alternatív gyógymódokba, transzcendentális élményekbe, asztrál síkokba, stb...Ez mind igaz lehet számára, és eközben éppen eltolja egy másik síkra látásmódját, majd rájöhet idővel, hogy ezek önmagukban még nem teljesség és nem ad megoldást a napi gondokra. Arra azon felismerések adnak, melyek azt üzenik, hogy tenni kell fizikai síkon is kiegyenlítve mindent (van, hogy kivárva, van, hogy azonnali tettekkel), ahogyan lelki érettség, pszichikai érzékelés, empátia, döntési képesség mérlegelni is szükséges. Meg kell tanulni megbocsátani, elengedni, hinni, küzdeni, kitartani is. Ezek alkotják életünk programjait, amit jól eltöltünk, kitöltünk, mert szükségünk van rá, s jogosultságot kaphatunk hozzá megélni.

Az relatív, hogy éppen mire van szükség, és sokszor olyasmit kell tenni, megélni, ami nem tetszik (nem ártó dolgokra gondolok, melyek életellenesek!), de van, hogy korlátoznak is, vagy nekünk kell másokat  az ő érdekükben-felelősen, pl. szülőként!-, korlátozni, s ez lélekjelenlétet is kíván, lásd baleseteknél, mikor nincs idő mérlegelni.physicists-just-came-up-with-a-mathematical-model-for-a-viable-time-machine.jpg

Jézus tehát ismerte az elemek, természeti törvények működését, ahogyan a ciklikusságot, Kozmikus Törvényeket is.

Csodákat művelt, mert nem volt számára akadály, s azt is tudta, mi történik vele-nem kerülte el. Nem akart kibújni, sem megszabadulni sorsától, hiszen vállalása nem Öncélú volt.

Széles a paletta tapasztalásra, s  Világ Világossága a szívedre mutat, élj vele, de ne hagyd el közben eszedet sem, mert nem feltétlen egymás ellenségei! Ez a duális világ már csak ilyen. Sokszor mégis azért kellenek pofonok, mert érzéseink eluralkodnak rajtunk, s nem tudunk mérlegelni.

Még kellett  léleknek  a megélés. Máskor meg elszalaszt valamit, mert nem mer lépni, holott szíve vágya volna valami...vágyaink okozzák szenvedéseinket, mondta Buddha, mert uralkodni képesek rajtunk és diktálni. Ragaszkodást  szülnek, féltést,  szélsőségeket...

Lehet ingázni válaszokért, vagy Thetázni a feszültségoldásokért és tisztán látásért akár,  meg bármivel gyógyítgatni magunkat, másokat is, de egyénileg tényleg az szabadít meg, amikor felébred a tudat, aktívan kezd tenni, élni kezdi lehetőségeit, és félre teszi komplikálásra hajlamos egoját., haragját, nyűgjeit. Ezek hátráltatják útján. Ne legyen rabja a lélek semminek, sem keresésnek, sem vágyaknak megszabadulni, sem anyagiaknak, mert akkor véget nem érő munka van vele. Meg kell tudni járni a végleteket is az összefüggések megértéséhez. Egyszerűbbé válhat az élet, ha nem blokkoljuk félelmeinkkel, ha van pozitív életképünk, céljaink, de fel is tudunk állni padlóról okulva bajainkból. Súgnak is olykor nekünk, s könnyebb meghallani, ha tudunk áramlásban lenni és megállni-ciklikusan. Buddha felismerte, hogy a nem tetsző dolgok a testi érzetből fakadnak és a lélek hagyná a dolgokat történni, de a test tudata ellenáll, mert irányítani akar.

Az életnek Egysége van, a polaritások elválasztják őket én-re és más-ra. Ezeknek megismerése és az ilyen hozzáállás segít abban, hogy az életben ne ártással legyünk jelen, s ne is közönyösen. Ezt azonban nem csak leülve, csendben, meditálva kellene tudni tartani, hanem a mindennapokban. Ez teremthet olyan jelenségeket is, amikor nevelő célzattal kell szólni, és a jelenlét szükséges megítélni a helyes reakciót. Azonban nem kell cipelni, azonosulni a helyzetben kialakult érzésekkel, csak látni mi történt és vagy reagálni, vagy nem.source.gif

Néha azt kívánja élet: állj ki magadért,ne sodródj tovább!, máskor pedig alázatot kíván és azt, hogy belső csendet keress, fordulj befelé. Leginkább a krízisek azok, melyek ezt megteremtik egyéni szinteken. Van, kinek erős egoja van és sok-sok pofont képes bezsebelni, mások pedig képesek mások kárából is tanulni.


Siddhārtha Gautama:

"Rossz cselekedeteinkkel beszennyezzük önmagunkat,  nem cselekszünk rosszat, tisztítjuk önmagunkat!"


Jézus a parancsolatoknak való külső engedelmességet elégtelennek tartja: a törvényt nem betűjében, hanem szellemében kell betölteni.

Jézus az erkölcsi valóság középpontjába a szellemi-erkölcsi erőkkel megáldott embert helyezi. Minden emberben adva van a felemelkedés képessége és lehetősége; az erkölcsiség kialakítása egyet jelent az ember önmegvalósításával. Ez az önkifejtés kemény küzdelemmel jár, melyben az győz, aki személyes kapcsolatban él Istennel, mint Atyával és embertársával, mint felebarátjával, tiszteli az erkölcsi értékeket és azok megvalósítását kötelességének tartja. A küzdelem eredményeként Isten gyermeke erkölcsi személlyé tökéletesedik.

Jézus kiemelte az erkölcsi személy szabadságát és felelősségét. Az ember kötelessége, hogy szabad legyen és eszménye is a szabadság legyen. Szabadok vagyunk isteni hivatásunknál fogva, tanítja Jézus, s ha mégis szolgák leszünk, szabadokká válhatunk újra, mert megvan bennünk az Istenhez való felemelkedésünk képessége. Az ember szabadakarata az erkölcsi világrend alapja és egyúttal végső célja.gmi-286.jpg

Konfuciusz pedig ezt mondta: 

"A mester mondotta: "Ha megvizsgáljuk egy ember cselekedeteit, ha megállapítjuk tetteinek okait, és ha megtudjuk, mi teszi megelégedetté, akkor vajon el tud-e rejtőzni előlünk, el tudja-e rejteni (igazi lényét)?"

Másokért tenni szolgálat és ez lenne a lényege az emberi létezés értelmének-minden szinten!