Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képességeink áldása  

Isten azért áld meg minket tehetségekkel és képességekkel, hogy ezekkel jobbá tehessük mások életét.
Ha vannak különleges tehetségeink, azok által is szolgálhatunk.
"A kegyelem is ilyen kicsiben kezdi munkáját az emberi szívben. Elhangzik egy szó, bevilágít egy fénysugár a lélekbe; olyan hatás éri, amely új életet sarjaszt.”
A világ a hatalom és a jog világa, az Isten országa pedig a kegyelem és a szolgálat világa. Ez a lelkület szöges ellentétben áll természeti emberünk indulatával. Az emberben annyira benne van az uralkodás vágya, hogy még a hitben is eszközt lát arra, hogy mások fölé kerekedhessen...Platón szerint nem lehet boldog az az ember, akinek mások érdekében kell szolgálatot végezni...amíg èrdekből èrezni a szolgálást,nem szabad a lèlek tetteiben!
A szolgálat azt jelenti, hogy segítünk azoknak, akiknek támogatásra van szükségük. A szeretet több egy érzésnél; amikor szeretünk másokat, segíteni akarunk nekik.
Mindannyiunknak hajlandónak kell lennünk a szolgálatra – tekintet nélkül a jövedelmünkre, korunkra vagy társadalmi helyzetünkre. Néhány ember azt gondolja, hogy kizárólag a szegény és egyszerű embereknek kell szolgálatot végezniük. Mások pedig azt hiszik, hogy csak a gazdagoknak kell szolgálniuk.
A szolgálatnak sok fajtája van. Segíthetünk másoknak anyagilag, nyújthatunk szociális jellegű segítséget, vagy támogathatjuk őket fizikailag, illetve lelkileg is. A rászorulóknak adhatunk például pénzt vagy egyéb szükséges dolgokat. Úgy is segíthetünk a szükséget látóknak, hogy bőkezű böjti felajánlást teszünk. Barátai lehetünk egy újonnan érkezőnek. Gondozhatjuk egy idős ember kertjét, vagy ápolhatunk valakit, aki beteg,segíthetünk másoknak a gyászban...
Egyformán tehetünk kisebb vagy nagyobb szolgálatokat is. Sohasem szabad csak azért visszatartani a segítségünket, mert nem tudunk nagy és látványos dolgokat megtenni.
Néha azonban hatalmas áldozatokat kell hoznunk, hogy szolgáljunk valakit. .
Gondolj azokra a családodban vagy a közösségedben élő emberekre, akik anyagi, szociális, fizikai vagy lelki segítségre szorulnak! Gondolkozz el azon, hogyan szolgálhatnád őket!
Életünk során mindannyian rászorulunk mások segítségére. Amikor csecsemők voltunk, szüleink etettek, ruháztak minket, és gondoskodtak rólunk. E törődés nélkül meghaltunk volna. Ahogy növekedtünk, mások segítettek készségeink és tulajdonságaink fejlesztésében. Sokunkat ápolni kellett, amikor betegek voltunk. Máskor pénzre volt szükségünk, amikor anyagi válságba kerültünk. Néhányan azt kérjük Istentől, hogy áldja meg a rászorulókat, majd semmit nem teszünk értük. Nem szabad elfelejtenünk, hogy Isten rajtunk keresztül munkálkodik.
Amikor másokat szolgálunk,áldásokat kapunk. A szolgálaton keresztül megerősödik az egymás iránti szeretetünk, és egyre önzetlenebbek leszünk. Amikor mások problémáinak megoldásán munkálkodunk, sajátjaink már kevésbé tűnnek súlyosnak.
Amikor megfigyeljük azoknak az életét, akik önzetlenül szolgálnak, láthatjuk, hogy többet kapnak vissza, mint amennyit adtak.
Néhányan csak azokat szolgáljuk, akikkel szeretünk együtt lenni, és másokat elkerülünk. Jézus azonban azt a parancsolatot adta, hogy mindenkit szeressünk és szolgáljunk.5158215332_3300226af1_b.jpg
Szolgálhatjuk például a családtagjainkat. A házastársak legyenek tisztában egymás szükségleteivel. A szülők ne csak azáltal szolgálják gyermekeiket, hogy etetik és ruházzák, hanem hogy tanítják is őket, valamint játszanak és együtt dolgoznak velük. A gyermekek szolgálhatnak úgy, hogy segítenek a házimunkában, valamint a testvéreiknek.
A férj és a feleség szolgálja és segíti egymást. Segíthetnek egymásnak a gyermekek gondozásában, illetve támogathatják egymást egyéni érdeklődésük és foglalatosságaik terén. Az édesanya és az édesapa áldozatot hozhat. A báty megvigasztalhatja kishúgát, aki fél a sötétben, vagy taníthatja olvasni. Prófétáink azt mondták, hogy a család a társadalom legfontosabb egysége. 
Számos lehetőség kínálkozik arra, hogy szolgáljuk szomszédainkat, barátainkat, sőt még az idegeneket is. Segíthetünk egy szomszédnak, ha például nehézséget okoz neki a termés betakarítása a vihar előtt. Vigyázhatunk egy beteg édesanya gyermekeire, vagy segíthetünk neki a házimunkában. Ha kigúnyolnak egy gyermeket, barátkozhatunk vele, és meggyőzhetünk másokat is, hogy legyenek hozzá kedvesek. Nem kell ismernünk azokat az embereket, akiket szolgálunk. Meg kell találnunk a módját annak, hogy Mennyei Atyánk gyermekei közül minél többet tudjunk szolgálni.
Jézus Krisztus a szolgálat tökéletes példája...Teréz anya és számos mester is szolgálatot tett anyagi haszon nèlkül.
De azok is szolgálnak,kiknek híre nincs a világban,csak ott vannak,ahol èp dolog van és szükség.
Senki sem jelentèktelen,aki észre veszi,miben tud hasznossá lenni mások számára!