Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fájón szeretni-lehet?.

Fájón szeretni...-a legnagyobb önbecsapás...,mert szeretni nem fáj, ha pedig fáj, az nem tiszta szeretet, hanem félelemmel telített energia és megélés.
Az önzés -hogy valakit akarunk mindennek ellenére-, nem ment fel az alól, hogy ez a vágy pusztán birtoklásból fakad és az elvesztéstől való rettegéstől.
29497799_856801481171555_312522430106307996_n.jpg
Ami keletkezik, az el is múlik, átalakul...
Hallom, hogy valaki szerelmet akar így, más az anyaságát teszi pokollá, már-már morbid álmokkal, amelyek megkeserítik mindennapi létét.
Az életünkbe érkező 'vendégek' mind egy-egy feladat. Kötődéseink akkor pozitívak, ha azok előre visznek, ha segítőek és támogatóak akkor is, ha hibákat halmoznak a felek. Nem menthető meg a másik ember önnön mélységeitől szeretve sem...
A szeretet feltétlen van, feltètelek nélkül és nem akar kisajátítani, megfelelni, belebolondulni miértekbe, eshetőségekbe...,fontos a figyelem, amire összpontosítunk, ami által teremtjük jövőnket, megtapasztalásainkat ès félelemmel vegyített kènyszereink börtönét.
Nem az a szeretet, amit mások annak mondanak, vagyis egy társnak, anyának, apának hogy kell, ha az arra törekszik, hogy megmutassa törődését, fontosságát és bizonygasson a külvilág felé.
Meg kell szabadulni minden olyan káros érzéstől, ami gúzsba köt és annak okai sokszor nem is a jelenben vannak..., ez mind összefügg az elmúlással, változással és ragaszkodásainkkal.
A szeretet töltekezik, bízik és meghagyja az élet áramlását.
A szeretet ismeri ua. akkor az áldozatra való képességet. Az áldozatoknak nem fizikai, elméleti, hanem sorsformáló,
morális értéke van. Elsősorban magának az áldozónak van szüksége rá. Ami áldozatából másokat érint, fontos, de másodlagos mozzanata a lekötött erők felszabadításának.
A szeretet kezet nyújt, támaszt ad viszonzás és érdekek nélkül.
A szeretet azért kifejező, mert tápláló=szer-etet..., de a szélsőség pusztulásra ítéli azt, aki összekeveri, vegyíti az energiákat minden mással.
A szeretet Istentől eredő, megengedő, ezért szenved tőle az, aki elhiszi, ő mennyire jól szeret szenvedései közepette.
A szeretet nem elválaszt, de a fájdalom megteszi.
A szeretet nem kölcsönösségért élhető meg, hanem pusztán a létezés öröméért...
(saját forrás)
https://www.youtube.com/watch?v=Hkbk_n8R4jE