Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet titkok-A szerelem

Tegyük helyre kicsit a szeretet, szerelem, ikerláng és feladatok kérdéseit:

"-Létezik égből kapott szerelem, olyan, amit Isten küldött vagy a sors és olyan, ami földi, ami nem olyan komoly?

-Az ember lelke a tanulás és megtapasztalás miatt vándorol és különböző formákat ölt. Sőt, nem csak a földi életek között, hanem a világok, dimenziók között is vándorolhat. Ezáltal sok lélekkel találkozunk. Van, akivel hevesebb, másokkal kevésbé hevesebb viszonyba kerülünk. Ha azt érzed, hogy isteni elrendelés, vagy a sors keze, akkor valójában korábbi életeid egyikéből köszön vissza valami, amit meg kell tanulni, rendbe kell tenni, s hogy mennyire érzed az erőt a kapcsolatban, annak leginkább ahhoz van köze, hogy mekkora erő maradt fent köztetek korábbról.8be17803d0c8e1e82476c343c857b8d1.jpg

-Minden szerelemet a sors alakít, de nem mindegy korábbról mekkora energia maradt a két lélek között, mennyire régi a két lélek közös története. Fel lehet fogni úgy is, hogy a szerelem a jelenben fontos, akkor viszont nincs sorsszerű szerelem.  A másik sorszerűség az, hogy más lelkekkel közösen tapasztaljuk meg a dolgokat, a túlélés vagy az intimitás utáni vágyat. 

Rajtad múlik, mit hiszel el, Isten rendkívül engedékeny. A szerelemnek rengeteg rétege lehet, így bármit is érezz, részben lehet igazad. Ezen rétegek egymástól független életet élnek. A fizikai testen túl van még az érzelmi test, kauzális test, mentális test, éterikus, s mindezek mögött van a lélek.ehmpatija1912-2.jpg

A rétegeken lehet vitatkozni, de lényeg, hogy van a fizikai és érzelmi testünk. Ezeken külön igényeik vannak. A beteljesült szerelmek hosszabb-rövidebb ideig ezen igényeket egyszerre elégítik ki. A fizikai test alváskor lepihen-valaki mellett-,miközben az érzelmi tested lehet, hogy egésze máshol van. Melyik kapcsolatod az igazi?. 

Fizikai szinten, akivel éppen vagy, de érzelmi szinteken talán nem is olyan fontos ez a  kapcsolat. Talán csak bizonyítasz valamit vagy menekülsz valami elől...

Mivel lélek vagyok, aki most e testben van, azt kell megérteni, hogy a kapcsolatok nagyon sokat segítenek a fejlődésben, de semmilyen kapcsolat nem szól örökre. A lélek önálló, egyedül jön a világra és egyedül is megy el.5962e2f78b3fde46c065c7cd2f5c5ed5.jpg

-Szóval nincs olyan, hogy az én másik részem, vagy ikerlélek vagy hasonló?

-Túl romantikus elképzelés, nincs ilyen. A lélek itt a földön nem a párját keresi, hanem megtapasztalásokat, és ahhoz választ partnereket. A lélek önmagában teljes. Sőt, nem is a lelket érdekli a szerelem, hanem a testet. A lelket a szeretet érdekli.

Amikor szerelembe esel felméred a másikat. Próbálsz imponálni, játszmáznak a felek. A szerelmed a körülményeid befolyásolják. Megnézzük a kiválasztottat és gondolatban magunkhoz illesztjük, mint 'üzleti partnert', bármily furcsán is hangzik. A másikat felmérjük és kalkulálunk vele.  Beszélhetünk tiszta szerelemről akkor is, ha pénz, rang, hírnév dominál, vagy valami fontos. Ha a nő szépségébe szeret bele valaki, vagy a nő a férfi egzisztenciájába, ezek a fizikai test igényei. A másik ad valamit, amire nekem szükségem van. 

A szerelem definíciója az, hogy mindenkinek szüksége van valamire a másikból. Ezért nincs is ideális kapcsolat, mert egymást kiegészítjük valami módon. Meg akarunk kapni valamit, ami nekünk nincs. Amikor elvettük, a szerelem elmúlik. De ez csak a fizikai test szintje. 1897751_293582750850675_9084607749027009618_n.jpg

Az érzelmi test eközben mást sem csinál, mint szeretni tanul. A szeretet pedig a feltétel nélküli elfogadás. Ha a körülmények változnak, nincs szerelem, nincs meg benne a feltételnélküliség. Ha egy szerelmes azt mondja szeretlek, az eleinte azt jelenti: kívánlak. Aztán azt jelenti, hogy a köztünk lévő hierarchia -bármi is az-, még fennáll. A bizonytalan szerető kérdezgeti: szereti-e még, mert fél, hogy státusza veszélyben van. 

A szerelem körüli zűrzavar abból fakad, hogy egészen mást várunk tőle, mint amit tud.  A szerelem az abban való hit, hogy én mostantól mindig megkapom tőled azt, ami kell, és cserébe én is megadom neked.

A léleknek nincs szüksége ilyen alkura, neki nem kell egyházi, sem intézményes hozzájárulás sem.

Az az ember, aki önállóan nem tud boldog lenni, aki egyedül nem bízik magában, aki nem találja meg belül a teljességet, ő mással együtt sem találja meg. Ezt mindenki tudja, mégis mindig szerelmesek akarunk lenni. Persze sokszor nem is tudják, mit értenek alatta.

A szerelem rólam szól, a szeretetem rólad.fire-and-water.jpg

Lehetünk azért párkapcsolatban, mert kiegészítjük egymást a materiális világban. A mesterek azt mondják, hogy a nő gyermekén keresztül tapasztalja meg a szeretetet, a férfi pedig a nőn keresztül. Ennek a szeretetnek a megtapasztalásához keresünk partnert. Mert az igaz szeretet az, amikor bárki vagy bármi fontosabb, mint te, ekkor te már nem létezel úgy, mint korábban, megváltozik a tudatállapotod.

Ennek a tapasztalatnak az állandóságát hívjuk nirvánának vagy Krisztus-tudatnak.

Amíg ide el nem jutunk, addig minden lélek tapasztalni szeretne.

Ha ezt az önálló fejlődési lehetőséget megadjuk a tapasztalásokhoz,  akkor mi magunk is szabadok maradunk, az a szerelem nagyon magas minőségű szerelem.f61c5d0689e757018be2b65a180f25ab.jpg

Ha nem félelemből vagyunk a másikkal, vagy mert egyedül szörnyen érezzük magunkat, vagy mert egyedül sokkal rosszabb anyagi körülmények között élnénk, hanem egyszerűen azért, hogy többet adjunk neki, mint amit mi kapni szeretnénk, akkor az a kapcsolat független a körülményektől. Ha azért vagyunk valakivel, mert ez és ez van tőle, ill. vele, akkor a materiális kérdéseken keresztül akarunk eljutni a spiritualitáshoz, ami nem helyén való.

Ha a kapcsolatot meg tudjuk emelni, ki tudjuk belőle tisztítani a félelmeket, az elvárásokat, és szabadon tudunk együtt élni, akkor nem csak a test, hanem a lélek is elégedett lesz. Ennek első feltétele, hogy nem szabad félni, ha a másik elhagy.

Van, hogy valaki azért van egyedül és/vagy magányosan, mert aképpen kell tanulja a szeretetet. Azonban a szerelem különösen erős lelki gyakorlat, azon keresztül tapasztalható meg legkönnyebben a spiritualitás.twin-souls.jpg

A szerelem megmutatja azt a fajta lelki állapotot, amikor nem az ész dönt. Mikor az elme kikapcsol, és a szív, az érzések döntenek. A szerelem megmutatja azt az állapotot, amikor kiveszik kezedből az irányítást. A szerelem lényege, hogy nem racionális, ettől a létezés könnyebbnek tűnik, az érzéseket, a színeket, szagokat is erősebben érzékeled, mert az agy nem bírja a nyomást, kikapcsol, és akkor az ember belül végre az érzékelésre helyezi a hangsúlyt. 

Ám a szerelem feladatokat ad, és pont azért hülyül meg az ember, hogy azokat a feladatokat, amik nem racionálisak, meg tudja tenni. A szerelem lényege nem a másik, nem a szerelem tárgya, hanem az, hogy erőt adjon neked megtenni valamit, amit anélkül az érzés nélkül nem tennél meg. Ezért kell hálásnak lennünk minden szerelmünknek.

Mert végig vezetett valamin, amit nélküle nem tudtunk volna megtapasztalni. És a szerelmi bánattal ua. ez a helyzet. Ez pedig a legjobb önismereti lehetőség..."

 

 

Forrás: Ranjeet Singh Dhilloncovers_375084.jpg