Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szabad akarat befolyásolása hétköznapin szinten

Meg lehet változtatni a sorsot? Egyrészről minden el van döntve, le van írva. Másrészről van szabad akaratunk. A döntéseink is meghatározzák a sorsunkat. Lehetetlennek tűnik, hogy ez a kettő - a végzet és a szabad akarat - együtt létezhessen, mégis ez a helyzet. Ahol ez a kettő összeér - ahol a végzet találkozik a szabad akarattal - ott jut szerephez az emberi viselkedés./Morgan Rice/

universo-na-palma-da-mao.jpgAki nem véli igaznak az energiát,az lemaradt fizika óráról valószínű,ill. nem olvasott Einstein kutatásairól,sem Tesláról nem hallott-csak a lényeget említve.

Nos,az anyag egy ponton túl nincs,de valami Magasztos Erő tartja mégis egyben a VilágEgyetemet az apró sejtig,ill. meg is alkotta őket…benne mindennek helye,rendje van,nincs hiba,másolni sem vagyunk képesek…erre jöttek rá az ateista tudósok is.

   https://www.youtube.com/watch?v=jcpWihS_ONM&t=1212s

Nos,ha képesek vagyunk pszichésen megbetegíteni magunkat,akkor u. úgy képesek vagyunk meggyógyítani és teremteni is...

Ha hétköznapi bizonyság kell,lássuk a félelem,a szeretet,a lelkiismeret,vagy az ész fogalmát…honnan  tudjuk,hogy van,ha nem fogtuk még meg?...Mégis hatnak ránk,érzéseink útján…mert a világban minden egy érzés szerint,mágikusan létezik: akar, van, mozdul, cselekszik, formál,lebont,stb …hat ránk minden közvetlen,s közvetve.

Kicsi gyerekkorunktól kezdve tanuljuk a szocializálás során,mit szabad,mit nem-korlátozásokat,hogy beilleszkedjünk. Ez mind mágia,mert a gondolat,az érzés,a szó és a tett az mind egy energia megnyilvánulás.

Amikor: nem szabad! elesel! szégyelld magad! ügyes vagy! szeretlek! de buta vagy! büntetésből nem kapsz…! majd megtanulod…! igyekezz!...és egyéb utasításokat kapunk,ill. elszenvedünk szitok szavakat,azok mélyen beivódnak a tudatalattiba és formálnak; a szeretet különösen!

Ezt és a dicséretet kellene előbbre helyezni minden dühnél,elvárásnál,kétségnuntitled.pngél,stb…és nem lenne annyi frusztráció a világban!

 Ma már bizonyított, hogy akiket dicsérnek,szeretnek,többre képesek,nyugodtabbak és stabilabbak,mivel érzelmi biztonságuk ad olyan stabilitást,amit nem lehet behozni jó jegyekkel bemagolva sem!

Napi szinten teremtünk a világba,s észre sem vesszük;ha tudatosan megfigyeljük magunkat kívülről,egy-egy reakciónkat,akkor észre vehetjük,hogy reflexből hányszor hagyja     el szánkat szitokszó vagy bosszúság,ill. hányszor tudjuk kontrollálni és kijavítani viselkedésünket.

Egy idő után feltűnhet,hogy megváltozik a viszonyunk a külvilággal és mintha ők is változnának talán,mert  máskor a madzagot rángatták,s mi ráálltunk, mi is idegbajosan közöltük érveinket; mennyire nem voltunk jó emberek,mennyi bajt hoztunk magunkra,s hányszor beszéltük ki a többieket csak azért,mert a mi életünkben nincs semmi jó...,holott nem is teremtettük meg belé a jó feltételeit,hogy az áramolhasson! 

Mindaddig míg meg kell felelni félszből valakinek,valaminek,mert félünk,hogy mi lesz,ha…addig rángathatóak vagyunk…ha egyszer kipróbáljuk,hogy nem dühödten,de tudatosan nem hagyjuk magunkat sanyargatni,s nem állunk rá többé a madzagra-elindul a változás…amit sokan nem fognak érteni,mert jönnek majd a mai világgal,stb…de hidd el,tapasztalás az,hogy mindig van új a nap alatt és tovább…amíg a kezünk a tegnap szemetével van tele,addig nincs más,ami jöhetne…teremteni úgy tudsz csak,ha az apró gondolatokat vizsgálva formálod át személyiségedet és önismeretre teszel szert megfigyelésed közben! untitlekasgk.png

Majd utána  a tettek követik és megtalálod a harmóniát,hogy ne érezd rosszul magad ott,ahol lenned kell,vagy merj lépni onnan,ahol már nem kéne lenned…